Кохання чи секс - як це відрізнити?

    Що таке кохання, і як відрізнити сексуальне бажання від любові?
 Давайте вирішимо для себе, що ж то таке кохання? Це відчуття, коли ми хочемо давати людині настільки багато, щоб вона розвивавалась в своїх почуттях, а не тільки в "тілесних" втіхах з Вами. Любов  саме криється у тому, щоб ми давали,а не тільки брали. І це не  є справжнє кохання, коли одна людина хоче партнера підпорядкувати собі настільки, щоб контролювати всі його дії, щоб він не смів зробити крок наліво-направо ... це не є щирі відчуття, коли партнер бажає, щоб його улюблена людина  -  дихала по ним встановленим законам.
 Це не любов, це скоріше почуття власника. Кохання у великому розумінні - це зовсім інше, це ще і вміння давати. Це залежить не від об'єкта любові, це залежить не від того, хто навпроти тебе, це залежить від твого вміння давати, готовий ти давати чи не готовий.

І якщо ми будемо проводити розходження між любов'ю і сексом, тут відповідь напрошується сам собою. Секс - це просто акт, який ...
  Дійсно, не може бути нормальної любові, в якій  відсутній секс. Це платонічне кохання, це еротична любов. Але нормальна зріла любов включає в себе секс. Але секс необов'язково повинен бути разом з закоханістю. Тобто для чоловіка часто секс - це просто розрядка, це просто спосіб отримання задоволення. Жінки чомусь змішують ці поняття. Всім відомий випадок, коли чоловік, п'ять разів займаючись сексом, вважає, що у нього немає зв'язку. А жінка в той же самий час, маючи зустрічі протягом п'яти разів і займаючись сексом, вважає, що у них справжнє велике кохання.

    Чи потрібна кохання чоловікові і жінці? Чи потрібно нам почуття любові?
 Звичайно, потрібно. Без любові як ми можемо проявити себе? Як ми можемо рідній людині, близькій людині донести, що він єдиний і неповторний, таких, як він, немає. Воно нам перш за все потрібно, почуття любові. Як ми можемо проявити свої найкращі якості? Ми ж адже хочемо сподобатися об'єкту нашого кохання. Любов необхідна, любов рухає світ. Просто не потрібно плутати закоханість, кохання, секс - це різні речі. Знаєте, існує приказка, її, напевно, усі знають: «Секс - ще не привід для знайомства. Зрада - ще не привід для розлучення ». Але про зраду ми поговоримо пізніше. А про секс ми можемо поговорити зараз.

    Що значить кохання для чоловіка?
 Іноді питають, а що чоловік вкладає це поняття ? Нормальні чоловіки в поняття "кохання" вкладають справжню велику любов, де він готовий жертвувати своїми інтересами, де він готовий жертвувати своїм часом, де він готовий жертвувати якимись принципами, щоб людині, яку люблять, було дійсно добре поруч з ним , щоб дівчина "росла" поруч з ним.
Чому чоловікам так важко признатися в коханні?

  Чому чоловіку важко освідчитися у коханні? Чому жінці зробити це набагато легше, простіше?
Чому чоловіку простіше сказати: «Я тебе хочу» (напевно, тому, що він дійсно цього хоче), ніж «Я тебе люблю». У чоловіка за словом «люблю» постає вже відповідальність за свої вчинки, за свої слова, і це передбачає, коли чоловік сказав «люблю», він уже поставив як би жирну крапку на тому, що було до цього. А зараз він несе відповідальність за свої слова, і під словом «люблю» він каже, що: «А тепер я готовий з'єднати своє життя з тобою». Ми зараз знову ж говоримо про різних чоловіків, про різні слова любові, і чоловікові сказати: «Я тебе люблю» - це те ж саме, що сказати: «Я втрачаю свободу. Для мене більше немає свободи. Є тільки ти, і я повністю віддаюся тобі ». Хто з нас готовий втратити свободу? Це одне з наших базових почуттів. Ніхто не хоче йти у рабство.

 Як чоловіки і жінки ставляться до сексу, і для кого він важливіший?
Коли чоловік займається сексом, чи означає це, що він любить жінку? Відповідь очевидна - ні. Чоловік, маючи секс з жінкою, переслідує багато цілей. Якщо у жінки основна мета - це стати ближче, полюбити. Ми не беремо зараз меркантильних жінок, які використовують секс для отримання якихось матеріальних благ, для витягування інформації, для статусу або ще щось. Ми не про цих жінок. Але для чоловіка секс - це отримання задоволення, розрядка фізіологічна. На відміну від жінок, чоловіки накопичують це напруження, яке просто необхідно скидати. Для чоловіка секс - це цікавість, новизна, яка теж дає драйв.
Для чоловіка секс - це можливість керувати, маніпулювати партнеркою. Існує багато цілей і причин, чому чоловік займається сексом. І це не означає - чоловік займається любов'ю. Просто природа влаштована так, що для чоловіка секс набагато важливіше, а для жінки перший же секс може призвести до народження дитини. Тобто природа влаштувала так: жінка, маючи секс, має довгі наслідки протягом дев'яти місяців, які призводять до народження нової людини. А для чоловіка секс необхідний просто, щоб йому було жити в задоволення, щоб йому було приємно.   Тому не будемо змішувати, чому жінка займається сексом, і чому чоловік займається сексом. Це абсолютно різні завдання. Добре, коли вони збігаються, коли чоловік і жінка, обоє займаються сексом, щоб народити дитину. Але я думаю, що при цьому присутній і любов.
    Для жінок в сексі йде така ілюзія, що секс - це замінник любові. Щоб отримати оргазм жінці, їй необхідно бути прив'язаною до чоловіка. Дуже складно жінці отримати оргазм, коли вона чоловіка практично не знає.  Тому вона дуже часто на перших побаченнях симулює оргазм, щоб залишити біля себе чоловіка. Чому жінка не отримає оргазм? Тому що оргазм для жінки - це не фізіологічна річ. Жінка позбавлена оргазму по своїй фізіології. Оргазм не був потрібний для "зачаття" дітей, оргазм не був потрібен для продовження роду. Він не закладений в фізіологію жінки, він закладений тільки в психології. Вона здатна отримати оргазм, задоволення у випадку, якщо вона закохана в чоловіка, у випадку, якщо вона любить чоловіка. Для жінки отримання задоволення це не фізіологія.
    Це все одно лежить в голові у жінки. Ви можете стимулювати скільки завгодно, але якщо чоловік буде неприємний, якщо вона розлюбила свого чоловіка, якщо вона розлюбила свого партнера, якщо їй він неприємний, вона його не поважає, - вона не отримає оргазм. Ну, може бути, якщо вона не не поважає його, а якщо жінці чоловік просто неприємний. Візьміть іншу сторону: практично будь-яка жінка в певний період може спокусити будь-якого чоловіка, і чоловік отримає оргазм. Тому що це закладено фізіологією, це закладено для продовження роду. Жінці ця функція оргазму, задоволення, вона не потрібна. І вона може отримати задоволення тільки від коханого чоловіка, або хоча б від того, кого вона вважає коханим.

     Чому для жінок так важливо любити і бути коханими?
 Давайте поміркуємо, чому людям так важливо бути коханими? Чому не можна просто існувати, будучи поважними, будучи "затребуваними" на роботі? Чому ми все носимося, бігаємо, шукаємо кохання? Чому ми хочемо бути затребувані саме як улюблені люди? Я думаю, що це все криється за відчуттям самотності. Любов дає нам можливість відчути себе поряд з кимось. Ми приходимо в цей світ одні, але коли ми приходимо, нас тут же оточує любов матері, нас оточує безумовна любов, ми не повинні щось робити, щоб вона була, щоб вона існувала. Коли ми стаємо старшими, це недостатньо - любов матері. Ми біжимо від самотності, ми біжимо за людиною або шукаємо людину, яка так само мислить, як ми, міркує так само, як ми, йде до тих же цілям. Ми боїмося залишитися одні, тому що за самотністю приходить така річ як "страх смерті", залишитися одному, залишитися нікому не потрібним.

    Хто сильніш переживає розрив любовних відносин?
 Хто сильніш переживає розрив відносин: чоловіки чи жінки? Можу вам сказати : і ті й інші переживають досить важко. Приходять чоловіки, які, вирішивши розлучитися з дружиною або подругою, ну, ми зараз говоримо про дружину, кажуть: «Я не хочу з тобою жити!». І в той момент, коли жінка погоджується і каже: «Дійсно, ми один одному не підходимо, я так рада, що ти це сказав!», Він рік перебуває в шоці, йому погано: як вона могла так сказати? Хоча рішення приймав він. Немає явних відповідей, що чоловіки переживають простіше, чоловіки активніше, і вони швидше знаходять собі партнера. Вони, знаєте, клин клином вибивають. Тобто нормальний чоловік протягом 3-4 місяців (є статистика) знаходить собі вже першу партнерку або багато партнерок.
Тобто в нього включається така сексуальна "підприємливість", і вона повинна біологічно включатися - де він цей біль знімає. Жінка може потрапити в депресію, і вихід з депресії буде дуже довгий. Це може зайняти рік-два. Але якщо жінка за два роки не вийшла з депресії, їй необхідна допомога. Протягом року проходить такий період "смутку", і починає все повертатися на круги своя, і жінка починає думати: «А як жити далі?». І як тільки вона починає думати: «А як далі?», Вона починає дивитися по сторонах.

      Коли закінчується кохання?
 Чи є термін у кохання? Так, є такі цифри, які говорять, що він дійсно є, термін, коли закінчується  кохання. На жаль, неможливо горіти все життя. Неможливо горіти 50 років. Колись це полум'я починає згасати. У кого-то швидше, у когось повільніше. Неможливо на цьому величезному вогні, який виникає у юної пари, у молодої пари, у нової пари, протриматися все життя. Звичайно це починається з пристрасті. Кожен знає, що таке пристрасть: зривають один з одного одяг, пробігає електричний розряд, шкіра напружена, всі почуття загострені, потім все приходить потихеньку в норму. Через півроку вже тіло партнера або партнерки стає більш звичним. І тим не менш цікаво займатися сексом, і тим не менш, побачивши один одного починає рости бажання.
Якщо ми зараз говоримо про шлюб, то протягом року у чоловіка бажання зберігається. Можливо, воно потрібне для того, щоб чоловік продовжував хотіти бути батьком. У жінки це бажання починає спадати приблизно після півроку. Але так як жінка любить все-таки вухами, а не тілом, чоловік може підтримувати це бажання. До трьох років подружнього життя пристрасті зазвичай стає менше, і все входить у звичну робочу рутину в хорошому сенсі слова. Прийнято, що ми з тобою любимо один одного, і якщо ні чоловік, ні жінка не знаходять собі іншого партнера, то у цього шлюбу дуже хороші шанси прожити років до 10-12 спільного життя. Після 10-12-15 років неминуче настає охолодження. Найголовніше - це повага, довіра, любов до партнера. Бо якщо ти любиш, ти не хочеш засмучувати. Якщо ти любиш, ти хочеш залишатися разом.
Чи може психолог повернути кохання між чоловіком і жінкою?
   Давайте будемо щирі. Якщо обидва хочуть цього, то це можливо. Просто накопичилися образи, ми почали говорити на різних мовах, ми перестали одне одного розуміти. Але якщо бажання все-таки збереглося, нехай найменше, в обох партнерів, то дійсно повернути любов можна. Невеликими кроками, не треба робити величезних кроків. Можна маленькими кроками йти до мети. Але обидва повинні бути готові відмовлятися від чогось, шукати шляхи спільні, шукати спільні цілі, вчитися говорити мовою, зрозумілою обом.

Немає коментарів:

Дописати коментар