Як правильно говорити компліменти дівчині (або хлопцю )

jak govoryty komplimenty divchyni
 Спробуйте но розвязати задачку:
Як закохати в себе дівчину, яка Вам подобається?
Умови: Ви звичайний хлопець, який нічим не відрізняється від інших (принаймні, зовнішньо  ).
Питання: Чому дівчина для побачення повинна вибрати саме Вас?
Як зацікавити дівчину в своїй особистості?
Відповідь: тільки розумом! І розум тут виявиться у здатності говорити компліменти дівчині.
  Хто вважає це дурнею, чи що тут не потрібно думати, той помиляється.
Згадайте  но фразу: "Жінка любить вухами, а чоловік очима."

Звичайно, якщо в голові з усіх слів тільки "матюки", то краще й не пробувати. Тоді пряма дорога в "генделик", якась (вибачте) шмара під руку, і слов в стилі " ти кльова", "крута тьолка", "чувіха" вистачить з головою.
  Тільки от не потрібно тоді мріяти про чудову та гарну дівчину, з якою так приємно поспілкуватися на побаченні та освоїти науку "як правильно цілуватися".
  Здавалося б, що може бути простіше, чим сказати комусь приємне словечко - зробити комплімент. Але, як показала практика, для багатьох це не так то просто, набагато легше сказати грубість, ну а якщо, все ж і вдається видавити з себе пару слів похвали , то звучать ці слова часто безглуздо і зовсім не до місця. Адже вміння говорити компліменти - це ціле мистецтво.
Комплімент (від франц комплімент.) - Гладеньке зауваження на адресу кого-небудь, похвала, іноді лестощі. Комплімент говорять для того, щоб розташувати до себе співрозмовника, тому, по суті своїй, це слова, які підкреслюють і злегка перебільшують одне з достоїнств людини. Відповідно, якщо перебільшення зайве, то це вже лестощі, і часто лестощі виглядають неприродно і швидко розпізнаються.

Компліменти приємні всім і всі їх люблять, лестощі подобається лише небагатьом, тому так важливо вміти правильно говорити компліменти.

А для того, щоб освоїти це мистецтво, слід знати і дотримуватися ряду простих правил:

Щирість.Все просто: підкреслюємо те, що вас приваблює в цій людині.

Конкретика.Деякі речі ми говоримо мало не на автоматі, але і сприймаються вони теж на автоматі. А от конкретні висловлювання сприймаються щиро, тому більше конкретики.

Акцент на головному.Уважно подивіться, що ваш співрозмовник цінує в собі, у своїх діях і вчинках, рисах характеру, і зробіть цього комплімент.

Чи не смітите компліментами.Тут спрацьовує правило: чим менше, тим цінніше ваша похвала, інакше є небезпека скотитися в лестощі.

Оригінальність.Правило оригінальності ніхто не відміняв. Заїжджені, прості компліменти програють незвичайним і креативним, правда, почуття міри, як і в усьому, тут теж не завадить.

Доречність.Сказаний в потрібний момент комплімент має більш проникаючу силу. Тобто, при знайомстві з новою людиною більш доречним буде підкреслити його зовнішній вигляд, а ось вже трохи поспілкувавшись відмінним буде комплімент його особистісним якостям: почуттю гумору, кмітливості, незвичайності і особливості, гострого розуму, і т.д.

Персональність.Варто пам'ятати, що, чим більше персоніфікований комплімент, тим його приємніше слухати співрозмовника.

Проникливість.Помічайте не тільки очевидні, а й приховані якості, таланти.

Позитивне формулювання.Уникайте в компліменті негативного підтексту (наприклад, ти добре виглядаєш, хоч і не виспалась), також не варто використовувати частку «але».

Літературність.За допомогою простого прикметника «яка», можна домогтися набагато сильнішого ефекту від компліменту, навіть банальне «ти гарна», перетвориться на «Яка ж ти !».

Як вимовляти компліменти:
- З посмішкою
- Впевнено
- Без іронічності чи сарказму
- Не використовуйте шаблони
- З почуттям міри, не переборщіть
- До місця і вчасно
 Спробуйте, наприклад, дивлячись телевізор, підбирати різні компліменти жінкам, яких там показують. Через неділю Ви будете просто спеціалістом, від якого всі дівчата будуть у захваті.
Ну, і на довершення парочку непоганих вправ на розвиток цього такого необхідного і корисного досвіду.

1) У обмежений час, скажімо, 5-10 хвилин, скласти список з не менше ніж 10 компліментів, які будуть підкреслювати особистість людини (його якості, навички, таланти, особливості його характеру)

2) Комплімент, знову ж таки, особистісним характеристикам, але виражений за допомогою чогось матеріального (одяг, стиль, біжутерія, автомобіль, квартира, і т. П.)
10 хвилин - 15 компліментів.

3) Те ж, що і попереднє, тільки матеріальне, замінюємо на почуття і відчуття. 10 хвилин -15 компліментів.

4) Порівняння. Порівняйте в похвалі жінку / дівчину з .... Включаємо креатив))
5 хвилин - 20 компліментів.

5) Тренуємо компліменти з приводу зовнішності (обличчя, фігура, макіяж, косметика, зачіска, колір волосся).
5 хвилин - 15 компліментів.

6) Вибираємо будь неживий предмет, виписуємо властивості, характерні цього предмета, потім ці властивості переносимо на жінку і отримуємо незвичайний комплімент.
5 предметів.

Мистецтво компліменту - це таємна зброя, яке доступне багатьом, але мало хто ним користується. Освойте його, і ваша
обранниця (її подруги  "мовчки заздрити") буде від вас у захваті.

1 коментар:

  1. До речі, цікаво про компліменти є у 1-ому номері україномовного психологічного журналу Експеримент http://spe.org.ua/experyment/

    ВідповістиВидалити